De Grote Belgische Dansvitrine

Andreas Crommelinck

Andreas Crommelinck is een zeventienjarige performer en maker uit Kampenhout. Al van kinds af aan hield hij van knutselen, zingen in een koor en showtjes ineen steken met zijn kleine broer. Sinds vier jaar volgt hij de richting Woordkunst-Drama. Eerder speelde hij mee in ‘Ultra’ een dansproductie van fABULEUS en in ‘Versterker’ van Jinte de Greef bij ZINNEMA. Hij verliest zich graag in theater, muziek, films, dans, performance, boeken, kleding, zonnestralen … en werkt graag in verschillende kunstvormen: van kortfilms maken tot het schrijven van gedichten, en van beweging tot straatfotografie. Alles boeit hem.

Waarom Andreas deelneemt aan De Dansvitrine?

“Mijn deelname aan de Dansvitrine komt voort uit een drang om zelf iets te maken en uit te voeren. Vertrekken zonder te weten waar je uit zal komen. Binnen het kader van de Dansvitrine die me hierin ondersteunt en tegelijk helemaal mijn ding laat doen. Onderzoeken wat het betekent om te bewegen, te ademen en te zijn.”

Wil je meer horen over Andreas zijn creatieproces en inspiratie? Bekijk het korte interview met Andreas onze Instagrampagina.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Danspunt (@danspunt)