De Grote Belgische Dansvitrine

Bert Vanden Berghe

Bert Vanden Berghe is een gepassioneerde circus- & bewegingsartiest. In zijn solo waarbij circus en dans de hoofdrol vertolken, is hij voortdurend op zoek naar een nieuwe definitie voor de welbekende handstand.

Bert heeft een eigen en uniek circuspad bewandeld. Pas toen hij 20 jaar was begon hij te jongleren, als ontspanning tijdens zijn studies orthopedagogie. Daarna startte hij met poi- en staff-spinning, vuurspuwen en andere manieren van vuurmanipulatie. Hij volgde een pedagogische circusopleiding in Brussel, maar het werd al snel duidelijk dat hij daar niet alleen was om leerkracht te worden. Hij wilde ook zelf creëren. Les ballets C de la B en Peeping Tom zijn voor hem belangrijke invloeden.

“Ik doe mee aan de Grote Belgische Dansvitrine omdat het uitvoeren van deze solo een intens proces is dat ik graag met meer mensen wil delen. De Grote Belgische Dansvitrine is dan ook de perfecte plaats om grondig onderbouwde feedback te krijgen die niet komt vanuit de hoek van de hedendaagse circuskunsten, maar vanuit deze van de dans.”

Foto: Kurt Van der Elst