De Grote Belgische Dansvitrine

Ido Batash

Ido Batash is choreograaf en professioneel danser, geboren in Israël en gevestigd in België.

Tussen 2002 en 2018 danste Ido voor verschillende dansgezelschappen, waaronder les ballets C de la B (C(h)oeurs & Nicht Schlafenvan Alain Platel), Inbal Pinto & Avshalom Pollak dance Company, NDD-Galili Dance en Kibbutz Contemporary Dance Company. Hij nam ook deel aan projecten van choreografen Idan Cohen, Talia Back, Roy Assaf en Meytal Blanaru.

In 2009 begon Ido met het creëren van zijn eigen, onafhankelijke choreografieën. Verschillende daarvan werden uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland, België, Hongarije, Japan en Israël. In 2012 werd Ido uitgenodigd om resident te worden bij Random Collisions, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van getalenteerde jonge choreografen en de uitwisseling tussen makers en publiek.

Momenteel initieert Ido ook onafhankelijke projecten in samenwerking met andere choreografen, kunstenaars en wetenschappers uit verschillende disciplines. Hij geeft hedendaagse danslessen en workshops op basis van zijn werkwijze ‘MoveMental’ bij les ballets C de la B en andere dansplatforms en universiteiten in Europa.

© Laurent Philippe