De Grote Belgische Dansvitrine

Koen Augustijnen

Koen Augustijnen behoort al meer dan 20 jaar tot het Vlaamse en internationale danslandschap. Het grootste deel van zijn danstraining en werkervaring deed hij op tijdens zijn periode als danser en choreograaf bij les ballets C de la B. Sinds 1997 maakte hij een 20-tal eigen dansvoorstellingen.

Zijn inspiratie vindt hij niet enkel in hedendaagse dans, maar ook in internationale volksdansen. Zo regisseerde hij samen met Rosalba Torres Guerrero en dramaturge Hildegard De Vuyst ‘Badke’, een dansproductie die 10 Palestijnse dansers met een verschillende dansachtergrond samenbrengt en de Arabische dans ‘dabke’ vertaalt naar een hedendaagse setting. Daarnaast werkte hij in Australië met de Australische aboriginee danseres Dalisia Pigram en the Marrugeku Company rond het heractualizeren van de traditionele dans van haar gemeenschap. Ook in Riga en Krakow regisseerde hij dansvoorstellingen rond hetzelfde thema.

In 2017 richt hij met Rosalba Torres Guerreo het gezelschap Siamese Cie op waarmee ze hun eerste voorstelling met 3 boksers en 7 dansers creëren. (B) Ze bereiden nu een voorstelling voor met Griekse hedendaagse dansers met een traditionele dansachtergrond.

Koen Augustijnen © Chris Van der Burght