De Grote Belgische Dansvitrine

Je bent volop bezig met het maken van een eigen choreografie. Je danst en dolt, zwoegt en zweet, probeert en repeteert, valt en zet door. Je bent er bijna. Nog een beetje schrappen, nog een beetje schaven …

Wat als … een expert je feedback op maat zou kunnen geven bij jouw work in progress?

Wat als … je na onze coaching nog sterker in je schoenen zou staan? En wie weet zelfs klaar bent om jouw choreografie te brengen voor een enthousiast publiek?

Wat als … je je zou inschrijven voor De Dansvitrine?

Voor wie?

Choreograaf, solodanser, duo, groep of gezelschap? Ballet, buikdans, urban, hiphop, capoeira, dabke, tango of een cross-over van stijlen? Al heel wat ervaring of kom je nog maar net kijken? Zit je nog volop in je creatieproces of staan de grote lijnen van je performance al vast?

Bij De Dansvitrine draait het vooral om creativiteit, goesting en talentontwikkeling. Iedereen is welkom om zich in te schrijven!

What’s in it for you?

  • professionele feedback op jouw werk
  • coaching op maat: ga aan de slag in de dansstudio en werk toe naar een afgewerkte performance van 10 à 15 minuten
  • een podium én een publiek voor jouw voorstelling

Hoe werkt het?

  1. Voor 30/09/2023: deadline inzendingen

Meld je aan via dit formulier. Jij stuurt een demofilmpje in van jouw creatie of work in progress. Hiervoor heb je nog tijd tot 5 oktober.

  1. 11/11/23: feedbackdag (Magdalenazaal, Brugge)

Voldoet je voorstelling aan de VitrineVuistregels? Dan krijg je de kans om jouw work in progress te tonen aan straffe dansexperten. Zij luisteren naar jouw verhaal, gaan met je in gesprek over waar je naartoe wil en geven constructieve feedback op je werk.

Maar opgelet: vol is vol! Zijn er te veel inschrijvingen? Dan maken we op voorhand een selectie op basis van artistieke groei, goesting en creativiteit. Voor 11 oktober weet je definitief of we jou en je dansers verwachten op het toonmoment op 11 november (in De Magdalenazaal in Brugge).

Belangrijk: elke deelnemer aan de feedbackdag krijgt feedback van een expert. Ook krijg je de kans om uit te wisselen met andere deelnemers en je dansnetwerk uit te breiden. Meedoen is dus sowieso waardevol en een onvergetelijke ervaring!

  1. 11/11/23 > 30/03/24: coachingtraject

Het feedbackteam selecteert een tiental projecten die een aantal weken intensieve coaching krijgen van een expert. Zo werk je toe naar de voorstelling op 30 maart. Ook brengen we jullie nog eens samen om ervaringen uit te wisselen. De coaching kan doorgaan bij Danspunt (Dok Noord, Gent) of in een dansstudio naar eigen keuze (in overleg met de coach).

  1. 30/03/24: jouw voorstelling op de Dansvitrine (Magdalenazaal, Brugge)

Laat jezelf en je creatie zien aan het grote publiek in de Magdalenazaal (Brugge)!

Are you in?

Bekijk onze Vijf VitrineVuistregels. Helemaal check? Schrijf je dan zeker in voor de vijfde editie van De Dansvitrine!