De Grote Belgische Dansvitrine

Susanne Bentley

Susanne Bentley is een hedendaagse danseres, improvisator, docente, coach en choreografe. Al sinds 1996 werkt ze zowel met anderen als aan haar eigen projecten in Nieuw-Zeeland en Europa. In Nieuw-Zeeland werkte ze met gezelschappen als Touch Compass, Opera NZ en Weta Productions (Peter Jackson-film) en was ze stichtend lid van Curve Dance Collective. In 2000 kreeg ze een danceWEB-beurs bij ImPulsTanz (Wenen). Sindsdien heeft ze met diverse gezelschappen opgetreden, waaronder SUPERAMAS, Cie. Fabienne Berger, Les Ballets C de la B, Maria Clara Villa Lobos, Poni, Bal Moderne e.a.

Sinds 1994 creëert ze haar eigen werken, zowel choreografieën als improvisaties. Van 2002 tot 2009 maakte ze muziek en performances met elektronisch muzikant Peter Van Hoesen onder de naam Bent Object. Ze was ook stichtend lid van SoloConversations Dance Collective, waarmee ze van 2007 tot 2017 geïmproviseerde stukken bracht. In 2012 richtte ze de organisatie Expansive Being op, die zich toelegt op het aanmoedigen, ondersteunen en promoten van artistieke expressie in al haar vormen. Ze blijft solowerk maken en voorstellingen improviseren met andere kunstenaars en amateurdansers van alle leeftijden. Ze vindt inspiratie in persoonlijke zelfexpressie in al haar vormen, alsook in het kruispunt tussen kunst en leven, waarbij ze haar lichaam gebruikt als bron voor haar werk. Met haar huidige artistieke projecten wil ze het publiek uitnodigen om poëzie te creëren en te ervaren.

Susanne doceert hedendaagse dans en performance-improvisatie voor gezelschappen, universiteiten en studio’s, waaronder Ultima Vez, Charleroi Danses, Danscentrum Jette (Brussel), Fontys Dance Academy (Tilburg), Tanzquartier & Impulstanz (Wenen), Tanzfabrik & Marameo (Berlijn), University of Waikato & Otago University (Nieuw-Zeeland). Verder heeft ze al paaldanslessen gegeven voor Sarahcademy (Brussel) en was ze organisator, choreografe en MC bij het Pole Fusion Festival (artistieke paaldans).

Susanne is een professionele Creative Consciousness Coach en Embodiment Coach, en is ook opgeleid in C-IQ Coaching. Ze heeft een postgraduaatdiploma in Functional Training en is gespecialiseerd in dansgerelateerde bewegingsondersteuning. Radical Moves Coaching biedt coachingsessies aan voor individuen en groepen (levenscoaching, artistieke mentoring, persoonlijke expressie) en workshops. Het hele aanbod is gebaseerd op beweging en toegankelijk voor iedereen.

https://susannebentley.com

susanne bentley

susanne bentley