De Grote Belgische Dansvitrine

Zoë Demoustier

Zoë Demoustier (1995) is performer en choreograaf onder de vleugels van het Brusselse gezelschap Ultima Vez.

Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentaire choreografisch werk.

Zoë studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater en Dans en behaalde nadien een Master aan het RITCS Brussel.

Ze maakte de voorstellingen What Remains (Ultima Vez), Unfolding an Archive (ism STUK), Beating Choir (BRONKS BE & Le Carrousel CA) en nesten & Wat was en wat nu (fABULEUS/Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk), en werkte als performer en assistent met o.a. Kabinet K, Michiel Vandevelde, Alma Söderberg/Manyone, Iris Bouche/Opera Ballet Vlaanderen, David Weber Krebs en Marcelo Evelin.

In 2021 was ze ambassadeur van Dag van de Dans waarin ze dansmakers van morgen creëerde i.s.m. De Zendelingen om zo dans en dansmakers meer zichtbaarheid te geven.

“Omdat ik er zelf als startende maker/choreograaf mijn eerste stappen kon zetten en omdat ik daar kon voelen hoe belangrijk het is om binnen een veilige en warme omkadering te mogen zoeken en proberen en zo te kunnen groeien. Ook bijzonder vind ik de mix van makers, dansers, leeftijden en stijlen die er aan bod komen, de eigenheid en passie die van dit soort projecten uitgaan draagt een grote kracht in zich. “

Zoë Demoustier portret