De Grote Belgische Dansvitrine

Backyard Collective

Picnic on the Moon

Kinderen zijn het zo gewend poppen te zien, dat wanneer ze een echte buikspreker zien, ze het niet snappen. Volwassenen zijn het zo gewend poppen te zien, dat wanneer ze een echte buikspreker zien, ze het niet willen snappen.

Buiksprekers geven poppen de kans een normaal leven te leiden. De wereld, de plek waar je leeft, is een zieke plek. Buiksprekers zonder poppen zijn als poppen zonder draadjes. Poppen zijn alleen maar de iets gemenere versie van de rare snuiter die ze vasthoudt. Zo eenvoudig is het. Ik kan het niet snappen.

Júlia Godino Llorens en Alexa Moya Panksep zijn beiden afkomstig uit de Spaanse provincie Barcelona. Ze leerden elkaar kennen toen ze studeerden aan het Institut del Teatre in Barcelona en zetten hun studies verder aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze maken deel uit van The Backyard Collective, een jong Antwerps gezelschap van danskunstenaars, waarin ze hun eigen projecten uitwerken. Hun duet Picnic on the Moon ging vorig jaar in première tijdens Mayday Mayday in Gent. Inmiddels is het geëvolueerd tot het stuk dat het vandaag is, dat al werd opgevoerd in België, Spanje en Frankrijk.

choreografie & dans: Júlia Godino Llorens & Alexa Moya Panksep