De Grote Belgische Dansvitrine

Buikdansschool Teuta

Flutter

Tribal Fusion, een dansstijl nog niet zo bekend in Vlaanderen, mengt traditionele buikdans met etnische en moderne dansinvloeden tot een nieuwe krachtige dansstijl. Flutter  is ontstaan dankzij een sterk samenhorigheidsgevoel onder de danseressen. Door het dansen als een hechte tribe, een mélange van alle soorten vrouwen (klein, groot, donker, bleek…), creëren de dansers een sisterhood. Het concept ‘samenhorigheid’ wordt in de herwerkte choreografie voor Dansvitrine nog meer benadrukt: één lichaam, verschillende lichamen, één adem, verschillende ademhalingen. Visuele verleiding wordt niet enkel getriggerd door het exotisme van buikdanstechnieken, maar ook door te spelen met het concept ‘lichaam’.

Choreografen Lotte en Teuta zijn fervente ambassadeurs van tribal fusion buikdans in België. Beide zijn al jaren gebeten door deze jonge dansstijl, ze geven niet alleen les maar organiseren ook verschillende festivals om de (inter)nationale tribal fusion community te verbinden. Lotte aka Mizkaoz en Teuta aka MissOrganized lijken op het eerste gezicht geen match, maar hun gedeelde humor en uiteenlopende karakters maken dat zij elkaar perfect aanvullen. Sinds twee jaar werken Teuta en Lotte daarom ook met veel plezier samen op Teuta’s buikdansschool in Gent. Samen hopen zij het tribal fusion virus verder te verspreiden in Gent, België en daarbuiten.

choreografie: Teuta Dibrani en Lieselotte Peeters dans: Elise Acke, Rupa Bauwens, Teuta Dibrani, Leen Gevaert, Tiphanie Henrard, Lieselotte Peeters, Louise Vermeersch