De Grote Belgische Dansvitrine

Darryl E. Woods

Darryl Woods werd geboren in Nashville, Tennessee in 1959. Hij begon zijn dansopleiding aan de Florence School of Ballet in Florence, Alabama. Hij zette zijn opleiding verder bij het Ballet Alabama onder leiding van Dame Sonia Arova. Daarna verhuisde hij naar New York City,  waar hij zich eerst aansloot bij Arthur Mitchell’s Dance Theatre of Harlem, vervolgens bij Alvin Ailey en uiteindelijk bij Steps@74th. Hij trad er op in De Notenkraker en performde in Porgy and Bess, een productie van het Metropolitan Opera House.

Darryl maakte zijn Europese (tour)debuut met Sophisticated Ladies van Duke Ellington. Eenmaal in Europa ontmoette hij Sidi Larbi Cherkaoui tijdens de repetities van Alain Platels creatie Iets op Bach. Hij werd gevraagd door Cherkaoui om deel uit te maken van de cast van Foi, Myth en Babel(words). Hij was ook Cherkaoui’s assistent voor de productie Tempus Fugit.

Woods werkte bij KVS mee aan Het Leven en de Werken van Leopold II en was te zien in verschillende tv- en filmproducties.