De Grote Belgische Dansvitrine

See True

See True, dat is een groep van 6 jongeren: Louise-Marie, Inci, Stien, Zinte, Maite en Elias. Vanuit verschillende hoeken van België komen ze samen in Hasselt op de kunsthumaniora Pikoh. De dansstijl van de 15- en 16-jarige dansers is uiteenlopend, wat hun groep juist uniek maakt. Ze besloten om deze verschillen samen te gieten in één geheel, waarin nog steeds de verschillende elementen en stijlen terug te vinden zijn.

“We schreven ons in voor De Grote Belgische Dansvitrine om zoveel mogelijk van onszelf te laten zien. We hebben het stuk samen gecreëerd om de ogen van ons publiek, en bij uitbreiding de wereld, te openen. We willen hen meenemen in een realistisch verhaal waarin het zorgeloze leven van de ene op de andere seconde kan omslaan, waardoor alles verandert. We willen hen laten stilstaan en laten nadenken over het dagelijkse leven, de keuzes die ze maken als mens en de gevolgen daarvan. Maar ons hoofddoel is dat we hen willen laten beseffen dat ze moet genieten van het leven.”

choreografie: See True (=  Louise-Marie Blijkers, Zinte Coekaerts, Stien Warson, Maite Klijnen, Elias De Schutter en Inci Civelekoglu

Foto: Kurt Van der Elst