De Grote Belgische Dansvitrine

Janni Van Goor

Janni van Goor is drama/dansdocent en choreograaf. Ze werkt al jaren met vooral jongeren en kinderen aan voorstellingen die zich het best laten omschrijven als danstheater: fysieke performances, vaak zonder tekst, beeldend, met een vleugje humor. Ze geeft regelmatig workshops en is actief als coach in binnen- en buitenland.

Van Goor vertrekt steeds vanuit de individuele mogelijkheden en uitstraling van de performers met wie ze werkt, activeert die via improvisatie tijdens de repetities, om die vervolgens te bundelen in een collectieve energie. Daarbij zoekt ze naar een organische manier van bewegen in een visueel uitgepuurde stijl, met een bewuste présence ‘in het moment’.

Haar laatste voorstelling family trees(2017) in coproductie met Kopergietery en ondersteund door Circuscentrum is een onderzoek naar de relatie tussen circus en dans. Daarvoor werkte ze met twee circusartiesten (Michiel Deprez en Axel Guerin), een actrice (Griet Dobbelaere) en zes jonge meisjes. Momenteel bereidt ze een nieuwe voorstelling voor waarin ze dit artistiek onderzoek verderzet.