De Grote Belgische Dansvitrine

Lisi Estaras

Lisi Estaras heeft dans gestudeerd in Cordoba (Argentinië)  en in de Rubin Academy of Music and Dance in Jeruzalem. Later maakte ze deel uit van het Batsheva Ensemble in Tel Aviv.

Sinds 1997 werkt Lisi samen met les ballets C de la B: als danser en co-creator in Iets op Bach, Wolf, VSPRS, Pitie!, C(H)oeurs and Tauberbach van Alain Platel en in Tempus Fugit van Sidi Larbi Cherkaoui. Ze choreografeert ook zelf voorstellingen, alleen en in samenwerking met andere artiesten: Bartime (Campo, Gent), Cocina Erotica and No Wonder (Constanza Macras, Schaubuhne Berlin), Leche (Passerelle, Kortrijk), A distancia (Teatro Real, Cordoba, Argentina),The speech (Festival Equilibrium Rome),…

De laatste jaren breidt ze haar choreografisch werk en onderzoek uit, zowel in België als internationaal: in 2014 choreografeerde ze Hiob voor Sandra Strunz (Theater Bonn). In 2015 Das Brennende Haus, geregisseerd door Emilio Garcia Wehbi en Maricel Alvarez (Stad Theater Bern). In de zomer van 2016 werkte ze samen met Lies Pauwels voor HETPALEIS (Antwerpen) in Het Hamilton Complex. Voor Learning how to walk (NTGent) werkte ze samen met Benny Claesens.

Samen met Ayelen Parolin creëerde ze La Esclava (première in 2015). Haar laatste stuk, Monkey Mind, ging in 2016 in première in Campo (Gent). Lisi maakt ook deel uit van het pedagogisch project van les ballets C de la B. Ze geeft workshops en masterclasses, zowel in België als internationaal.

© Mara Comesana